T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - Taşköprü Mesleki Eğitim Merkezi

Çırak Öğrenci Kayıtları

 

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem Çırak Öğrenci Kayıtları 01 Temmuz - 30 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için kurumumuzu arayınız.

 

Tel: (366) 417 12 25

 



LÜTFEN YAZININ TAMAMINI OKUYUNUZ, EKSİK BELGE İLE KAYIT YAPILMAYACAKTIR!


1- ÖĞRENİM BELGESİ

a)  Çırak öğrenci kaydı yapılabilmesi için öğrencinin en az Ortaokul veya ilköğretim mezunu (8 yıl) olması gerekir. İlköğretim mezunu olmayanların 1998 yılından önce ilkokul 5. Sınıfı bitirmiş olması gerekir.

b) 2012-2013 öğretim yılı ve daha sonra Ortaokul veya Liseden ayrılan öğrenciler mutlaka açık liseye kaydolup, oradan aldıkları ÖĞRENCİ BELGESİ´nin aslını getireceklerdir.

c) 2012-2013 öğretim yılından önce okuyan öğrenciler ise, en son bitirdikleri okuldan aldıkları DİPLOMA´nın aslını ve 1 adet fotokopisini veya ayrıldıkları liseden aldıklarıTASDİKNAME´nin aslını ve 1 adet fotokopisini getireceklerdir.


2- NÜFUS CÜZDANI fotokopisi


3- MÜSTEHAKLIK BELGESİ (Herhangi bir SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN alınacaktır. Kayıt yaptıran çırak öğrencinin Sosyal Güvencesi´nin olup olmadığını gösteren belge. Öğrencinin sosyal güvencesi olsun veya olmasın mutlaka alınacaktır.)


4- SAĞLIK RAPORU (Sağlık ve fiziki durumunun, mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olduğunu gösterir doktor raporu.Aile Hekimliği, Özel Poliklinikler veya Devlet Hastanelerinden herhangi birinden alınacaktır.)


5- VESİKALIK FOTOĞRAF (4 Adet - Son 6 ayda çekilmiş olmak)


6- İşyerindeki ustaya ait USTALIK BELGESİ ’nin fotokopisi. (Öğrencinin Merkezimize kayıt olacağı meslek dalı ile aynı olmalıdır.)


7- İşyerindeki ustaya ait USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ’ nin fotokopisi.

(Ustalık Belgesi sahibinin Usta öğreticilik Belgesi yoksa Merkezimiz Md. Yrd. Ufuk BAHAR’dan alacakları “Usta Öğreticilik Kurs Başvuru Formu” doldurulacak, ekleri ile birlikte ilgili kişiye teslim edilecektir. Teslim edilen Başvuru formunun fotokopisi kayıt sırasında getirilecektir. Öğrencinin çalışacağı işletmenin bünyesinde Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgesi’ne sahip biri bulunmuyorsa öğrenci kaydı kesinlikle yapılmayacaktır.)                                                                                                                


8-Merkezimizden verilen 4 adet ÇIRAKLIK SÖZLEŞMESİ BAŞVURU FORMU;

a)  Sözleşme evraklarının ve başvuru formunun ilgili yerleri mavi veya siyah renkli tükenmez kalemle okunaklı, karalanmadan ve eksiksiz doldurulacaktır.

b)  Sözleşmenin ve başvuru formunun ilgili imza kısımlarını ÖGRENCİ, VELİ ve İŞYERİ SAHİBİ imzalayacaklardır. İşyeri sahibine ait kısma İŞYERİ KAŞESİ okunaklı bir şekilde vurulacaktır.

c)  Sözleşmeler ve başvuru formu işyerinin kayıtlı olduğu MESLEK ODASI veya TİCARET ODASI´na onaylattırılacaktır.


9-Erkek öğrencilerden 19 yaşından gün almış olanlar askerlik yapmamış ise, askerlik şubelerinden alınacak "Askerlikle İlişkilerinin ve Merkezimize Kaydolmakta Sakıncanın Olmadığına"dair BELGE, askerlik yapmış olanlar ise TERHİS BELGESİ’nin fotokopisini getireceklerdir.


10- Kayıt için okula çırak öğrenci, veli ve ustasının birlikte gelmesi gerekmektedir.

 



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.08.2016 - Güncelleme: 07.08.2016 14:38 - Görüntülenme: 1483
  Beğen | 0  kişi beğendi